Praktijkbrief februari 2018

Aanwezigheid van de huisartsen vanaf 1 januari 2018:

  • Madeleen Winkler: dinsdag t/m vrijdag
  • Munira Alwani: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, behalve op haar opleidingsdagen.

Kunstsessie ‘Wát een schoonheid!’

Kunst waar je energie van krijgt

 * Verlang je naar positieve en ontspannen gedachten?

* Wil je meer oog voor mooie dingen in het leven?  

Leer naar de dingen kijken op een manier die vóór je werkt. Je bent van harte

welkom om schoonheid te ervaren. In jezelf en in de wereld om je heen.

Met inspirerende creatieve oefeningen en gesprek.

Donderdag:             Eens in de twee weken

Tijd:                       11.00 - 12.30 uur of 19.30 – 21:00 uur

Waar:                     Therapeuticum Calendula, Krugerlaan 79 Gouda

Vergoeding:             5–rittenkaart € 99,00 (één proefles gratis)

Aanmelden/vragen: lilianveradijkema@hotmail.com / 06 – 17 48 11 20 

Personele aangelegenheden

Huisartsen

Manon Bos heeft in 2017 bij Calendula als huisarts waargenomen. Per 1 januari 2018 vertrekt ze naar Arnhem. We zullen haar missen en danken haar heel hartelijk voor de maanden dat ze ons team versterkt heeft.

Vanaf 1 oktober 2017 is Munira Alwani als huisarts aan Calendula verbonden. Ze volgt de opleiding tot antroposofisch arts. Dat betekent dat ze maandelijks een donderdag en een vrijdag naar de opleiding is. Ze schrijft antroposofische middelen voor en kan dat, zo nodig, met Madeleen Winkler afstemmen.

 Munira Alwani stelt zich aan u voor:

“Ik ben geboren in Rotterdam en ik heb zowel de studie geneeskunde als mijn huisartsopleiding aan de Erasmus universiteit gedaan. Na tien jaar werken in de geneeskunde, waarvan vijf jaar met veel plezier als "regulier" huisarts, merk ik hoe multidimensionaal gezondheid is. Daarom ben ik in september 2017 gestart met de opleiding antroposofisch arts.

Door te werken bij Calendula hoop ik mijn werk als huisarts en mijn interesse voor een holistische aanpak te kunnen combineren." 

 Aanwezigheid van de huisartsen vanaf 1 januari 2018:

  • Madeleen Winkler: dinsdag t/m vrijdag
  • Munira Alwani: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, behalve op haar opleidingsdagen.

Fysiotherapie

We zijn heel blij, en al veel patiënten met ons, dat Susan Bremer de fysiotherapiepraktijk van Calendula komt versterken. Haar werkdagen zijn voorlopig dinsdag en vrijdag.

Praktijkondersteuner huisarts voor geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ)

Voor velen is Gerdien de Hek al lang een bekend gezicht bij Calendula. En we zijn maar wat blij met haar menselijke benadering en rijke ervaring.

Daarnaast prijst Calendula zich gelukkig dat we ook een tweede POH-GGZ hebben die ook extra deskundigheid heeft op het gebied van Kinderen en Jeugd. Door alle veranderingen op het gebied van de GGZ zijn er nogal wat personele wisselingen geweest. Ida Mugge heeft na haar zwangerschapsverlof besloten alleen nog bij de GGZ te blijven werken.

Datzelfde geldt voor Timmo Heijmans, die Ida tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen heeft.

Maar gelukkig komt per 1 januari 2018 Marloes Vermeulen als 2e POH-GGZ bij ons werken en met haar pedagogische vooropleiding heeft ze ook expertise op het gebied van kinderen en jeugdigen. Welkom Marloes!

Psycholoog Jacqueline Gerbrands heeft besloten na 1 januari 2018 alleen nog in haar woonplaats Leiden te werken. Met de huidige verkeersdrukte begrijpen we dat best. Een opvolger met dezelfde expertise als Jacqueline is helaas nog niet direct te vinden, maar we blijven uitkijken.

Euritmietherapie

Ook voor Hilda Boersma wordt het reizen naar Gouda te veel. Gelukkig is Ghiti Brinkman, euritmietherapeute in Den Haag, bereid om op de donderdag de euritmietherapie bij ons te blijven verzorgen. Zij heeft ervaring met euritmietherapie bij lichamelijke en psychische klachten. Voorbeelden zijn: astma en copd, reumatische aandoeningen, hartklachten, burn-out en slaapproblemen, maar ook ondersteuning bij de behandeling van kanker.

Heeft u zich al vaker afgevraagd wat dat nou voor therapie is? Bekijk op de website van Calendula de video.

Of doe een keer mee met de kennismakingscursus op donderdagochtend.

Doktersassistentes

Ze nemen de telefoon aan, maken afspraken, verzorgen de mails, prikken, meten uw bloeddruk op, etc. Een viertal doktersassistentes verzorgt het dagelijkse reilen en zeilen van de hele praktijk. Anouk Höppener kent u misschien nog uit de tijd dat ze haar opleiding bij ons deed, later kwam ze invallen en werd vaste doktersassistente bij Calendula.

Intussen opgeleid tot oefentherapeut Cesar kwam ze Pilates lessen en ook oefentherapie geven. Nu heeft Anouk een fulltime baan als oefentherapeute aangeboden gekregen.

Ja en hoe leuk en uitdagend het werk bij Calendula ook is, daar kunnen we niet tegenop en ook zij vertrekt per 1 januari 2018. We wensen haar veel succes in haar nieuwe baan.

Ondertussen hebben we een nieuwe doktersassistente gevonden in de persoon van Trudy van Paridon. Ze heeft veel ervaring als doktersassistente in het ziekenhuis, maar wilde heel graag de overstap maken naar de huisartsenpraktijk. Waarbij haar oog meteen op de meerwaarde van Calendula viel. Welkom Trudy!

Veranderde privacy wetgeving

In 2017 en 2018 wordt de privacy wetgeving verder aangescherpt. Calendula heeft zich via de coöperatie Regionale Ondersteuning Huisartsen aangesloten bij een organisatie die ons helpt om datalekken van de elektronische patiënten informatie te voorkomen.

Voor het consultatiebureau / kinderspreekuur geldt hetzelfde, maar dan via de GGD.

De lastige consequentie van alle veranderde regels is dat we u toestemming moeten vragen om uw dossier te koppelen via het Landelijk Schakel Punt (LSP), zodat in acute situaties ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend, de collega’s op de Huisartsenpost kunnen zien welke aandoeningen u heeft, welke medicijnen u gebruikt en wat we de laatste keer met elkaar hebben afgesproken. Gelukkig hebben velen van u al toestemming gegeven via het formulier, of via http://www.ikgeeftoestemming.nl.

Maar… als we u daarmee van dienst konden zijn, dan konden we in het verleden in de computer van het Groene Hart Ziekenhuis uw uitslagen opvragen. U begrijpt het al: nu moet u daar vanaf 1 januari 2018 ook eerst toestemming voor geven. Ook dat formulier ligt bij de assistentes op de balie voor u klaar.