Fysiotherapie

300 Rob

Door: Rob van Dord
Antroposofische fysiotherapie is geen alternatieve therapie, maar een uitbreiding van de reguliere fysiotherapie en is gebaseerd op het antroposofisch mensbeeld. De therapie bestaat uit ritmische massage en/of bewegingstherapie en/of narusten met een warmteapplicatie. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van ritmische massage. Met behulp van speciaal ontwikkelde handgrepen wordt getracht bepaalde in hun werking doorgeschoten processen in goede banen te leiden en andere processen die niet goed tot hun recht komen te stimuleren. Zo wordt een nieuw evenwicht bewerkstelligd b.v. in de warmtehuishouding van het organisme of de spannings -/ontspanningstoestand van spieren. Via de massages wordt het zelfherstellend vermogen aangesproken. Deze benadering brengt met zich mee dat meer of andere lichaamsdelen gemasseerd worden dan waar de pijn zich bevindt.
De behandeling wordt 1 of 2 keer per week gegeven en duurt 30 tot 45 minuten.
U wordt door de therapeut gebeld voor een afspraak. Bij de eerste behandeling dient u mee te nemen: uw verzekeringspasje, een laken(hoes) en een badhanddoek.

Registratie

De fysiotherapeuten zijn lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en van de NVAF (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Fysiotherapeuten) en zijn opgenomen in het BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) register. Wij raden u dringend aan vooraf de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering goed te lezen, zodat u niet achteraf voor (financiële) verrassingen komt te staan. Aan de hierna geplaatste opsomming kunt u geen rechten ontlenen. De fysiotherapeuten hebben met diverse Zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten. 

Voor vragen en een brochure met meer informatie kunt u bij de fysiotherapeute of ’s morgens op de administratie terecht. Op de website van de NVAZ staat een film over Fysiotherapie.

Verhindering

Bij verhindering wordt u verzocht uiterlijk 24 uur van tevoren af te bellen, anders moeten wij de kosten van de therapie in rekening brengen. Voor het annuleren van uw afspraak: telefoon 0182–580344 of fax 0182-522998 of via Email: fysio@therapeuticumcalendula.nl

N.B. Telefonisch melden van verhindering op woensdagmiddag na 12.30 uur instructies op de spoedlijn via het antwoordapparaat.
Het tarief voor een niet nagekomen afspraak bedraagt 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling. Deze wordt in rekening gebracht aan de patiënt indien de afspraak niet minstens 24 uur van te voren is afgezegd. 


Nu alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt zijn ook de vergoedingen voor fysiotherapie in 2015 bekend. Wij van ZorgWijzer hebben we het overzicht geactualiseerd met de vergoedingen voor 2015. In het overzicht staan de vergoedingen voor fysiotherapie per zorgverzekeraar de pagina kunt u bekijken op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie .