fysiotherapeut Jeanine Frenk

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Zij helpen je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijsbriefje van de huisarts rechtstreeks naar de fysiotherapeut.

BIG register: 9920255104
AGB code: 04819074

Jeanine Frenk

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kunnen wij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreken wij met jou het behandelplan. De fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Mijn naam is Jeanine Frenk

Nadat ik in 2007 terug verhuisde vanuit Curaçao naar Nederland, en de HAVO heb afgerond, ben ik meteen gestart met de opleiding tot fysiotherapeut. Na het behalen van mijn diploma heb ik drie jaar gewerkt in een eerstelijns praktijk in Scheveningen en 1 jaar voor de Bergman kliniek in Rijswijk. Ik werk nu sinds 1 juni 2019 bij Therapeuticum Calendula. Naast mijn werkzaamheden bij het Therapeuticum volg ik de masteropleiding manuele therapie op de universiteit in Amersfoort. 

Sinds oktober 2019 ben ik blogger voor het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Lees mijn eerste blog op: https://www.defysiotherapeut.com/blog/ik-heb-het-nog-nooit-gedaan-dus-ik-denk-dat-ik-het-wel-kan/.

In mijn vrije tijd ben ik te vinden bij vrienden/familie, probeer ik nieuwe gerechten uit in de keuken of doe ik aan sport. 

Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:00 / 17:00 - 20:00 op afspraak
Dinsdag: 08:30 - 11:00 op afspraak
Woensdag 08:30 - 18:00
Donderdag 08:30-17:00 / 17:00 - 20:00 op afspraak
Vrijdag 08:30 - 11:00 op afspraak

In verband met studiedagen kunnen de openingstijden afwijken. Wilt u een afspraak buiten de bovengenoemde tijden? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over de fysiotherapeut?