Euritmie-therapie

Vitaliteit, dat is waar het om draait in de euritmietherapie!  Klanken en ritmes brengen de vitaliteitkracht van je lichaam in beweging. Iedere klank van het alfabet heeft een eigen specifieke werking op de lichamelijke of psychische gezondheid. Ritmisch bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en brengt evenwicht in de ademhaling. Het helpt de inademing te verdiepen en de uitademing los te laten. Je wordt uiterlijk en innerlijk in beweging gebracht. De bewegingen dagelijks ervaren en oefenen biedt het lichaam de mogelijkheid deze vitaliteit aan te spreken en te versterken.

Veel mensen vertellen blij te zijn dat ze met euritmietherapie zelf kunnen bijdragen aan hun gezondheid en welzijn doordat de oefeningen hun werk doen. Wat gebeurt er in een consult? Een voorbeeld: iemand komt met hoofdpijn. Na een aantal oefeningen maak ik een bewegingsdiagnose. Op grond van wat ik zie én de vraagstelling van de huisarts, bied ik een oefenreeks aan die het hoofd ontlast en die de warmtehuishouding aanspreekt, want mensen met hoofdpijn hebben vaak koude handen en voeten.

Euritmietherapie kun je toepassen bij lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugklachten, hartproblemen, hoge bloeddruk, astma, allergieën, reuma of kanker. En ook bij concentratieproblemen, vermoeidheid, burn-out of stress. In het verlengde hiervan kan deze therapie je ook bij een levenscrisis, verdriet, angst of depressie uitzicht bieden op een nieuwe balans. Euritmietherapie is er voor iedereen; voor kinderen en volwassenen, voor ouderen en voor terminale patiënten.
De euritmietherapie wordt gegeven in sessies van een half uur, meestal 8 tot 12 keer. Als het nodig is, kan er na 7 weken herhaald worden. Bij lichamelijke klachten kan overleg met de huisarts plaatsvinden.

Kijk ook eens bij onderstaande links