Uitwendige Therapie test

300 Josien

Therapeut: Josien van Sandick, verpleegkundige

Bij deze therapie word je met aandacht met olie ingewreven. Je ligt comfortabel. Je wordt warm ingepakt en zo blijf je een poosje rustig liggen.

Het is een verpleegkundige toepassing die als versterkend wordt ervaren.

Het kan helpend zijn bij overbelasting, tijdens of na een langdurige ziekteperiode, bij uitputting door (werk) stress of door de zorg voor een dierbare, bij rouwverwerking of na andere ingrijpende gebeurtenissen. Het ondersteunt het gevoel dat je één geheel bent en vermindert het gevoel dat je “in stukjes uit elkaar lijkt te vallen”.

Regelmatig is het merkbaar dat iemand tijdens de behandelperiode zich sterker en energieker gaat voelen.
Door deze toegenomen kracht krijgt men meer overzicht waardoor de gekozen koers behouden wordt.

De werking van de therapie berust op het feit dat via de huid stoffen opgenomen worden. Er worden speciale oliën gebruikt die diep in de onderliggende weefsels en organen inwerken. De behandeling wordt met veel persoonlijke aandacht gegeven en ondersteunt en stimuleert het zelf-genezend vermogen.

Genezingsprocessen vergen tijd. De therapie wint aan kracht door de herhaling. Er wordt vaak een serie van 7 tot 12 behandelingen gegeven in een ritme van 1 á 2 keer in de week. Een behandeling duurt,  incl. narusten, ca. 60 minuten.

Uitwendige therapie is geschikt voor alle leeftijden.

Kosten van de behandeling

  • Totaalinwrijving volgens Wegman/ Hauschka - € 35
  • Kinderen