Verpleegkundige Josien van Sandick

300 Josien

Het mooie van het verpleegkundige beroep  vind ik dat je een stukje met een ander mee loopt op het levenspad. Ervaring deed ik oa op als verpleegkundige in de wijk en in het Hospice de “Vier Vogels”. Vanaf 2007 werk voor het consultatiebureau Ouder-en kindzorg van Calendula.

Sinds 2016 verzorg ik in de therapievleugel van Calendula de uitwendige therapie. Een heerlijke plek om te werken. Mooie materialen, rust, de  geuren van de oliën.
De antroposofie geeft vele mogelijkheden om op verschillende manieren naar dat wat zich aandient in onze samenleving  te kijken. Op het gebied van gezondheid, voeding, slapen, samen zijn, samenwerking. Zo blijft de verpleegkunst een interessant vak.

Over uitwendige therapie

Bij deze therapie wordt je rustig en met aandacht met olie ingewreven. Je ligt comfortabel. Je wordt warm ingepakt en blijf je een poosje zo rustig liggen.

Het is een verpleegkundige toepassing die als versterkend wordt ervaren.

Het kan helpend zijn bij overbelasting, tijdens of na een langdurige ziekteperiode, bij uitputting door (werk) stress of door de zorg voor een dierbare, bij rouwverwerking of na andere ingrijpende gebeurtenissen. Het ondersteunt het gevoel dat je één geheel bent en vermindert het gevoel dat je “in stukjes uit elkaar lijkt te vallen”.

Regelmatig is het merkbaar dat iemand tijdens de behandelperiode zich sterker en energieker gaat voelen.

Door deze toegenomen kracht krijgt men meer overzicht waardoor de gekozen koers constanter behouden wordt.

De werking van de therapie berust erop  dat via de huid stoffen opgenomen worden. Er worden speciale oliën gebruikt die diep in de onderliggende weefsels en organen inwerken. De behandeling wordt met veel persoonlijke aandacht gegeven en ondersteunt en stimuleert daardoor  het zelf-genezend vermogen.

Genezingsprocessen vergen tijd. De therapie wint aan kracht door de herhaling. Er wordt vaak een serie van 7 behandelingen gegeven in een ritme van 1 á 2 keer in de week. Een behandeling duurt,  incl. narusten, ca. 60 minuten.

Uitwendige therapie is geschikt voor alle leeftijden. Brochure Uitwendige Therapie Calendula

Contact

Therapeuticum Calendula Therapiegebouw (oranje deur in de tuin) Krugerlaan 79
2806 EC Gouda

Josien van Sandick, T: 0618725815   E: josien.van.sandick@planet.nl

via de assistentes van Calendula 0182-58034

Kosten van de behandeling

  • Totaalinwrijving volgens Wegman/ Hauschka - €45,00
  • Bij kinderen hanteer ik een aangepast tarief.

Het kan zijn dat de kosten voor de behandeling uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering worden vergoed. Wij raden u aan om bij uw verzekering na te gaan of uitwendige therapie in uw pakket zit.

Als de therapie niet of gedeeltelijk door uw zorgverzekering wordt vergoed kunt u, zo nodig, een beroep doen op het Solidariteitsfonds. Voor de voorwaarden: zie folder van het Solidariteitsfonds Stichting Calendula of hier, op onze site.

Zorgverleners zijn antroposofisch geschoolde HBO verpleegkundige.

BIG geregistreerd.

Lid van Beroepsvereniging V&VN AZ 
Lid van Nederlandse vereniging Antroposofische Zorgaanbieders.

AGB code Josien van Sandick 90045491

Praktijk huisartsenpraktijk Calendula AGB code 01053271

De behandelingen van de verpleegkundigen die geregistreerd zijn bij de V&VN AZ worden vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Welke Zorgverzekering Erkent Vnvn Az Beroepsgroep In 2023

  • De beroepsgroep V&VN AZ wordt in 2020 erkend door:
  • DSW:DSW; InTwente; StadHolland
  • Eno:Salland; Zorg Direct
  • EUCARE:Aevitae
  • Menzis:Menzis; PMA
  • ONVZ:ONVZ; PNOzorg; VvAA
  • VGZ:Aon; IZA; IZZ; national academic; Promovendum; UMC; Univé, United consumers VGZ; VGZ; Zekur
  • Zorg en Zekerheid: Zorg en Zekerheid

De beroepsgroep V&VN AZ wordt in 2023 NIET erkend door:

Achmea: ZilverenKruis; de Friesland; FBTO; ZieZo, Vink Vink, Interpolis; Pro Life; A.S.R.; Bewust; Ditzo; AnderZorg; Hema; Jaaa; Just; Jaa

Let op: het gaat om erkenning vanuit Aanvullende Verzekering.Welke tarieven vergoed worden hangt van het type aanvullende verzekering af.

Dat is echter wel afhankelijk van uw polis. Hoeveel er vergoed wordt en waarvoor, vind je terug in de polisvoorwaarden. Benieuwd hoe dit bij jouw verzekering zit? Neemt u dan telefonisch contact op met uw zorgverzekeraar. De behandelingen vallen onder Alternatieve gezondheidszorg. De zorgverzekering moet de V&VN AZ erkend hebben als beroepsvereniging.

Bij een restitutiepolis ligt deze erkenning gunstiger.

Op de site van de Zorgwijzer kunt u vergelijken.