Oefentherapie Cesar

300 Anouk Assistente

Door: Anouk Höppener, Oefentherapeut Cesar in de Berk.

Wat is Oefentherapie?

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen in uw dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten

Voor wie is oefentherapie geschikt?

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Vergoeding en verwijzing

De huisartsen van Calendula kunnen u naar oefentherapie verwijzen. Voor vergoeding door de verzekering heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Kinderen tot 18 jaar krijgen de oefentherapie vergoed uit de basisverzekering, volwassenen vanaf 18 jaar krijgen de therapie vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft u vragen? 

U kunt mij per mail bereiken via ahoppener@live.nl of telefonisch bij Therapeuticum Calendula op nummer 0182 - 58 03 44 (vraag naar Anouk). Kijk voor meer informatie ook even op mijn website http://oefentherapie-anoukhopp...

Perfect Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam die geschikt voor iedereen die op een plezierige manier wil werken aan kracht, lenigheid, stabiliteit en een goede houding. 

Vanaf 1 oktober 2017 geeft Anouk Höppener geen Pilates les meer in de Berk, Calendula. Voor informatie over Pilates op andere locaties  benader Anouk Höppener.

Verhindering

Bij verhindering wordt u verzocht uiterlijk 24 uur van tevoren af te bellen, anders moeten wij de kosten van de therapie in rekening brengen. Voor het annuleren van uw afspraak: telefoon 0182–580344 of fax 0182-522998 of via Email: info@therapeuticumcalendula.nl 
N.B. Telefonisch melden van verhindering op woensdagmiddag na 12.30 uur instructies op de spoedlijn via het antwoordapparaat.